Tuinadvies, tuinontwerp en beplanting
Maastricht, Zuid-Limburg

de Groenpraktijk

Tuinadvies

Tuinontwerp

Beplanting

Tuinbeheer

Projecten

Inspiratie

BLC 2021 – Nieuw leven, nieuwe start

Bomenactie voor de 7e klassers van het Bernard Lievegoed College in Maastricht.

Jullie hebben het kleine boompje naar keuze ontvangen en nu gaan we planten!!

Hieronder staat een stappenplan voor het planten, maar eerst even wat informatie over het zakje treestart.

 

Treestart: zorgt voor de noodzakelijke biologie en bemesting gedurende het eerst jaar. Het biologisch afbreekbare zakje gaat incl. inhoud bij de naakte wortels. Zodra de plant begint te groeien wordt de treestart actief. Wortels en bodemschimmels werken samen en zorgen zo voor een gezonde groei van de plant. Wil je meer weten kijk dan op: https://www.phc.eu/product/tree-start/

 

Stappenplan:

Zoek een geschikte plaats

De plant die je hebt uitgezocht is nu nog klein, maar gaat in de komende jaren, net als jij, flink groeien. Zoek dus een plek waar hij de ruimte heeft.

Via de knop hieronder kan je meer informatie vinden over je plant. Hoe hij eruit gaat zien , hoe groot hij kan worden en hoeveel plaats hij nodig heeft.

Planten van de boom

Je hebt een boompje en een zakje Treestart ontvangen. Als de je de 6 stappen in de onderstaande instructie volgt dan kan het niet mis gaan. 

1 – Zet het plantje voor het planten even in een emmer water.

2 – Maak een plantgat 3 x groter dan de wortelpruik van de plant (dan is de grond ook lekker los).

3 – Doe zoveel grond terug in het plantgat totdat de plant even hoog staat dan eerst. (zie verkleuring op de stam net boven de eerste wortels).

4 – Zet de plant in het plantgat en leg het zakje treestart aan de naakte wortels.

5 – Doe de rest van de grond in het plantvak en houd de plant recht en druk de grond stevig aan.

6 – Geeft na het planten, 2 liter water zodat de grond door het watergeven goed aansluit aan de wortels. Daarna pas weer water geven vanaf maart, maar alleen met (heel) droog weer.

Nachtvorst

Nachtvorst is geen probleem voor deze planten. Overdag boven 0 graden inplanten, zodra de wortels in de grond zitten kunnen ze niet meer bevriezen. Kun je niet meteen inplanten bewaar het plantje dan vorstvrij en zorg dat de wortels niet uitdrogen. 

Top