Tuinadvies, tuinontwerp en beplanting
Maastricht, Zuid-Limburg

de Groenpraktijk

Tuinadvies

Tuinontwerp

Beplanting

Tuinbeheer

Projecten

Inspiratie

Tuinadvies

U heeft een bestaande tuin en zoekt begeleiding bij het tuinonderhoud. Het samen ontwikkelen van een meerjaren plan geeft houvast en helpt u om de tuin naar een hoger plan te trekken.

Is tuinadvies iets voor jou?

Even op een dood punt , een vraag over beplanting, of je ideeën bespreken met de groenspecialist en tuinontwerper? Dan is tuinadvies iets voor jou.

Het geeft voldoening als de tuin zich volgens je verwachtingen ontwikkelt . Met het juiste tuinadvies kan je het beeld creëren dat je voor ogen hebt. We zoeken samen naar de balans tussen beleving en natuurwaarde.

Het ontbreekt doorgaans niet aan enthousiasme en plannen. Wil je weten of ze uitvoerbaar zijn, maak dan gebruik van mijn kennis en ervaring om je plannen te toetsen. Tijdens de gesprekken ontstaan vaak inspirerende inzichten. 

Tuinadvies opties

Voor het tuinadvies kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Welke optie voor jou het beste werkt is in eerste instantie afhankelijk van je tuinvraag en eigen voorkeur.

Tuinadvies op afstand

De naam zegt het al; bij advies op afstand kom ik niet in de tuin maar heb contact via email, de telefoon of online platformen als Skype of Zoom. En ja hoor, ook op afstand kan ik je goed helpen. Het hangt mede af van de vraag die je hebt. Bij advies over beplanting werkt het heel goed met behulp van digitaal beeldmateriaal te samen planten uit te kiezen of een beplantingsplan te maken.

Tuinadvies op locatie

Bij advies op locatie kom ik Ik bij je langs. We bespreken je vragen of knelpunten en lopen samen door de tuin, Soms is de oplossing eenvoudig en is gericht en advies voldoende. Heb je behoefte aan aanvullende ondersteuning dan kunnen we samen een plan van aanpak maken.

Tuinadviesdagen (uitgesteld)

Corona-update: De tuinadviesdagen zijn tot juli 2020 uitgesteld. Als alternatief bieden we advies op location aan.

Je kan een afspraak met mij inplannen tijdens de tuinadviesdagen bij Boomkwekerij Jos Frijns in Margraten. De tuinadviesdagen zijn op Iedere 3e zaterdag van de maand in het voor- en naseizoen. In een gesprek van 30-45 minuten kunnen we je vragen beantwoorden of samen planten uitzoeken op het tuincentrum.

Samen tuincentrum bezoeken (uitgesteld)

Corona-update: Voorlopig uitgesteld. Als alternatief bieden we advies op location of advies op afstand aan.

De planten die je koopt in het tuincentrum zijn doorgaans klein. Met de juiste plantenkennis kan je voorspellen hoe een plant zich gaat ontwikkelen. Wanneer we samen het tuincentrum bezoeken kan ik je ter plekke adviseren en de kwaliteit beoordelen.

Een plan van aanpak maken

U heeft om een of meer van de bovenstaande redenen advies ingewonnen. Samen gaan we dan een plan van aanpak maken. In dit plan gaan we benoemen wat de verbeterpunten zijn en bedenken hoe dit te realiseren is. Met dit plan kunt u zelf aan de slag maar misschien heeft u een hand hulp nodig. De Groenpraktijk heeft door haar jarenlange samenwerking met andere groenprofessionals een groot netwerk opgebouwd en kan u adviseren met het inschakelen van de juiste hulp.

Top