Tuinadvies, tuinontwerp en beplanting
Maastricht, Zuid-Limburg

de Groenpraktijk

Tuinadvies

Tuinontwerp

Beplanting

Tuinbeheer

Projecten

Inspiratie

Beplanting

Planten, een onmisbaar element, in de tuin. Of het nu een rommelig natuurlijk geheel is of een minimalistische strook grassen, de tuineigenaar wil zijn eigen sfeer neer zetten. De groenpraktijk zorgt voor een samenspel van bloemen, heester en bomen, zodat er een uitgekiende indeling ontstaat waardoor het hele jaar iets te beleven valt.

Mooi beeld met een hoge natuurwaarde

Het bewustzijn groeit dat planten meer kunnen bieden dan alleen het mooie beeld. Zo zorgen ze voor schaduw, verminderen hittestress, isoleren, produceren voedsel en zorgen voor een betere luchtkwaliteit.

Ook de lange periodes van droogte en hoge temperaturen laten ons beseffen dat we klimaatbestendige moeten vergroenen.

Bij bij samenstelling van beplanting zoeken we dan ook steeds naar die balans tussen natuurwaarde en beleving. De optimale tuin biedt een mooi beeld, is klimaat bestendig, heeft een ecologische waarde en moet goed zijn te beheren.

Juiste plant op de juiste plaats

Om de juiste plant op de juiste plaatst te zetten heb je plantenkennis nodig die verder reikt dan alleen naam en zichtbare kenmerken. Wij hebben die kennis en kunnen je helpen bij het beplanten.

De factoren waar we rekening mee houden zijn bijvoorbeeld vorm, kleur, geur, groei, klimaatbestendigheid, gevoeligheid voor ziekten en onderhoud.

Hele jaar een dynamisch samenspel

Onafhankelijk van stijl en sfeer is de tuin een samenspel van alle planten. En je eigen tuin is weer een ecologisch puzzelstukje in het landschap.

met de juiste plantenkeuze kunnen we ervoor zorgen dat je tuin goed aansluit op het omringende landschap. Of juist ervoor kiezen met planten je eigen oase te creëren.

In het kiezen van de beplanting zorgen we voor een dynamisch samenspel van bloemen, heester en bomen, zodat er een het hele jaar iets te beleven valt.

Onze werkwijze bij het beplanten

Hoe we je het beste kunnen helpen is afhankelijk van je hulpvraag. Hier zijn enkele voorbeelden.

Je hulpvraagOns voorstel
Enkele bomen of heesters We maken samen een plantkeuze. Dit kan bij jou in de tuin, op afstand of maken een afspraak op het tuincentrum.
Een bestaande border opnieuw beplantenWe maken een beplantingsplan voor de border.
Een bestaande tuin renoverenSamen inventariseren we welke planten blijven staan of verplant moeten worden. We maken een beplantingsplan voor de tuin en regelen de bestelling en levering.
Een nieuwe tuin aanplanten die al is vormgegevenWe maken een beplantingsplan en regelen de bestelling en levering. We bespreken mogelijke extra werkzaamheden om de grond geschikt te maken.
een nieuwe tuin aanplanten die nog moeten vormgegevenIn dit geval ben je beter geholden door eerst een ontwerp te laten maken.

Top